Kimlik

YAPIM: ABD, 1960

TÜR: Gizem, Gerilim

SÜRE: 109 Dk

YÖNETMEN: Alfred Hitchcock

SENARYO: Joseph Stefano

OYUNCULAR: Anthony Perkins , Janet Leigh , Martin Balsam , Vera Miles , Lurene Tuttle

Dk Puanı

10 / 8.9


Filmin Konusu: Arizona'da bir emlak ofisinde çalışan Marion Crane, bir gün dükkana gelen bir müşterinin 40.000 dolarını bankaya yatırması için alır. Şeytan Marion'un aklına girer ve Marion o gün işten erken çıkmak için patrondan izin alır. Eve gelen Marion, elindeki 40.000 doları'da alıp arabasıyla beraber Arizona'yı terkeder. Gece olduğunda, yağmur'un da şiddetini artırmasıyla beraber, Marion, yolda gördüğü Bates Motel'e 1 günlük konaklamak için gider. Motel sahibi Norman Bates ise annesiyle saplantısı ve bazı sorunları olan birisidir. 1 Numaralı odayı kiralayan Marion, Gece Duş almak alıp yatmak ve sabah erkenden dola koyulmak ister ve o anda, Tüm dünyada ses getiren o meşhur Duş sahnesi ile beraber film tam anlamıyla başlamış olur. İyi Seyirler
Filmin İncelemesi: Alfred Hitchcock'un birbirinden güzel filmleri olduğu söyleniyor ve en meşhur filmlerinden birisi olan, Sapık ( Psycho) filmi ile bu büyük usta'nın filmlerine başlamış bulunuyorum.   
Meşhur banyo sahnesi ile birçok insanın aklına kazınmış olan bu film, Zamanının en iyi Gerilim, Gizem kategorisini anlı ak bir şekilde taşımayı başarmış. Filmde varolan mevcut 2-3 tane gerilim müzikleri ve hangi yerlerde nereye koyulması gerektiğini de iyi bilen bir ekip bu filmin izlenebilirlik derecesini kat kat artırmış. 1960'larda yapılan bir filmi, bu zamanlarda bile ( Özellikle yeni izleyecek olanlar) heyecan ve gerilim'in hiç düşmediği bir şekilde izleyebiliyorsak, Yönetmen kocaman bir alkışı hak ediyor demektir. 
Kısacası; gerim gerim gerilmek istiyorsanız, Bu muhteşem yapıtı mutlaka izleyin. 
Filmden Bir Replik:
+ Haplarını almayacak mısın?  / Mutsuzluk Haplarla unutulmaz. 

 Fragman


10/8

10/8

10/9

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski