YAPIM: ABD - 2001

TÜR: Aksiyon, Macera, Fantastik
SÜRE: 178 Dk
YÖNETMEN: Peter Jackson
SENARYO: Peter Jackson , Fran Walsh , Philippa Boyens
OYUNCULAR: Orlando Bloom , Elijah Wood , Liv Tyler , Viggo Mortensen , Hugo Weaving


Dk Puanı 

10 / 9.9





Filmin Konusu: Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır.
Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

Filmin İncelemesi: Bu filme yapılabilecek o kadar çok açıklama var ki, anlatmaya bir başlasam sonunu zor getiririm diye düşünüyorum açıkçası. "Sinema" adı altında kendine yer edinmiş ve 3 seri halinde devam eden bu yapıt, Dünyanın en iyi filmleri arasında yer alırken, benim gözümde ise Dünyanın en iyi filmi'dir kısa ve öz olarak. 
Peki, neden bu kadar iyi dediğimi izlemeyenler bilmez, gerçi bu filmi halen izlemeyen ve izlediği halde beğenmeyen varsa, Sinema'ya boşa para vermesin, ve film izlemesin, otursun magazin izlesin o derece yani. Film daha en başından beri dünyanın en iyi filmleri arasına beni de yazın diyecek kadar iyi işlenmiş. Bu filmde yer alan en üst düzey oyuncudan tutun, film yapımında sadece görevi oradan geçmek bile olsa hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum böylesine muhteşem bir yapıtı, Sinema sektörüne kattıkları için. Dediğim gibi şu 10 satırlık yazımda bile sadece filmin ne kadar güzel ve izlenebilir olduğunu anlatmaya çalıştım, diğerlerini yazmaya ömrüm yetmez, Oldu ki bir hata yaptınız ve bu film serisini daha izlemediniz, vakit kaybetmeden sizi Google'da yüzüklerin efendisi izle araması yaparak izlemenizi ve uzunca bir süre etkisinden kurtulamayacağınız bir ortadünya'ya uzanan bu hikayeden kendinize bir karakter seçin. (Favori karakterim: legolas)

10/10

10/10

10/10

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski