Lion

YAPIM: Avustralya, İngiltere, ABD

TÜR: Dram, Biyografi

SÜRE: 118 Dk

YÖNETMEN: Garth Davis

SENARYO: Luke Davies

OYUNCULAR: Dev Patel , Rooney Mara , Nicole Kidman , David Wenham , Priyanka Bose

Dk Puanı

10 / 8.6


Filmin Konusu: Henüz 5 yaşında olan Saroo ve ailesi, Hindistan'ın kırsal bir köyünde, fakir ama mutlu bir hayat yaşar, Annesi çocuklarına bakmak için sırtında taş taşırken, Saroo ve abisi de beraber eve ekmek getirmek için akşam saatlerine kadar dışarıda gezerler. Saroo'nun abisi, annesi ve kardeşine Saroo'nun bakmasını ve kendisinin para kazanmak için uzaklara gitmesi gerektiğini söylese'de, Saroo abisini dinlemez ve kendisininde gitmesi gerektiğini, her türlü işi yapabileceğini söyler. Bunu uzun süre reddeden abisi sonunda ikna olur ve Saroo'yu da alıp çalışmak için yola düşerler. Tren istasyonunda yaşanılan kötü olaylar, Saroo ve abisinin birbirini kaybetmesi sonucunda, Saroo'nun başka trene binip, evinden çok çok uzaklara istemeden gitmesi ve daha 5 yaşında olduğu için evinin adresini bilmemesinden dolayı bir zaman sonra ıslahevine düşer. Daha sonra Saroo'yu gören Avustralya'lı bir çift, Saroo'yu evlat edinirler. Saroo 25 yıl sonunda, gerçek ailesini bulmak için yollara düşecektir.
Filmin İncelemesi: Bir film hem düşündürüp, hem ağlatıp, hem güldürüp, hemde pişmanlık duygusu verir mi bir insana. Bu Film Lion ise tam üstüne bastınız. Filmde bizlere aslında dünyanın ne kadar iyi olduğunu ama bu iyi ortamı ne kadar berbat bir harabeye çevirdiğimizi görüyoruz. Bir yandan Hindistan'ın icra mahallelerinde, çocukların, tıpkı hayvanlar gibi her köşe başında yatıp sabahlaması ve kaçırılıp fuhuşa zorlanması, Bir yanda ise Avustralya'yı sahne cennet gibi ardı ardına görünce, içimden "Dünya sen ne adaletsiz bir şeysin" demek geçti. Filmdeki Saroo'da gerçek evi olan Hindistan'dan Ta Avustralya'ya gelir ve o çocuğun yüzündeki, hem mutluluk hemde duygu yüklü bir gülücük var ya insanın içini parçalıyor. Zaman zaman güldürürken, bazende duygu dolu anlar geçirdim filmi izlerken, Ama en çok ta üzüldüm ya. Bu film gerçekleri bir bakıma yansıtmış ve bu filmin aslında gerçeği şu anda mevcut ve her gün yüzlerce çocuk böyle böyle kayboluyor  
Filmin sonu gerçekten çok hoş bitti ummadığım bir kaç olay dışında. Mesela Saroo, Hindistan'a kız arkadaşıyla beraber gidecek sandım ve belki oradaki yüzleşmeyi ve Saroo'nun yaşadığı o yerleri görünce biraz duygu'da kız arkadaşına katarlar diye düşündüm ama tek gitti, olsun yinede güzel oldu, diğer bir olay ise üzüldüğüm bir konu üzerine ama burada Spoiler vermeyeyim izleyince anlatacağınız.  Son olarak Filmin adının neden Lion olduğu konusunu merak ediyorsanız; sonunda saklı :) Not alın ve izleyin.

 Fragman


10/9

10/7

10/7

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski