YAPIM: ABD - 1988

TÜR: Dram, Fantastik, Komedi
SÜRE: 104 Dk
YÖNETMEN: Penny Marshall
SENARYO: Gary Ross , Anne Spielberg
OYUNCULAR:  Tom Hanks , Elizabeth Perkins , John Heard , Jon Lovitz , David Moscow

Deliklavye Puanı:  10 / 8.1



FİLMİN KONUSU: Eski yapım filmleri hep sevmişimdir ve bu filmle beraber daha da fazla aşinası oldum resmen. Josh adında genç bir çocuk lunapark'ta gördüğü bir dilek makinesine jeton atıp büyümek istediğini söyler ve dileğinin gerçekleştiğine dair bir mesaj alır ama oyun kutusu diye fazla önemsemez. Ertesi sabah uyandığında 13 yaşındaki Josh'tan eser kalmamıştır. Zihni çocuk ama bedeni yetiştin olan Josh, bir oyuncak şirketinde iş bulur ve iyi paralar kazanmaya başlar. Ürettiği fikirlerle şirketin sürekli büyümesini sağlar.(Çocuk kafası sonuçta :)) İşyerinde Josh'a bir kadın aşık olur ama Josh'un aklı fikri oyun ve oyuncaklardadır. bu sırada Josh'un ailesi de Josh'un öldüğünü sanırlar ve Josh büyük bir çıkmaza girer. Josh'ın tek isteği tekrar aynı dilek makinesini bulup eski haline dönmeye çalışmaktır ama arkasında onu çok seven bir kadını bırakacaktır.

Siz olsanız ne yapardınız. İleriye gidip, sizi deliler gibi seven bir kadınla ömür geçirmek mi ? yoksa tekrar geçmişe gidip 13 yaşında oyuncaklarla ve ailenizle beraber olmak mı ?

DELİKLAVYE NOTU: Filmi izlerken sürekli sonunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz ve o gülücük yüzünüzden bir an olsun eksik olmuyor. Tom Hanks'in daha o yaşında böyle muazzam bir oyunculuk sergilemesi, onun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunun en büyük ispatıdır. Ailenizle izleyebileceğiniz en güzel filmlerden bir tanesi. zaman kaybetmeyin ve bu filmi izleyin. seveceksiniz.

Bu arada filmdeki başrol kadın'a aşık oldum. Bir an Josh'un yerinde olsam neler neler yapardım dedim :D

REPLİKLER

+ Şuradaki kırmızılı kızı gördün mü ? Ona bir selam ver ve senin olsun.
Sana bacaklarını öyle bir dolar ki ondan merhamet dilersin.
-  O zaman ondan uzak duracağım.


FRAGMAN

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski