YAPIM: ABD - 2016

TÜR: Bilim Kurgu

SÜRE: 116 Dk

YÖNETMEN: Denis Villeneuve

SENARYO: Eric Heisserer

OYUNCULAR: Amy Adams , Jeremy Renner , Forest Whitaker , Michael Stuhlbarg , Tzi Ma

Dk Puanı

10 / 7.2 


Filmin Konusu: Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks (Amy Adams), bir ders esnasında ABD'ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu'ndan Albay Weber (Forest Whitaker), uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks'ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly (Jeremy Renner) ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır.
Geliş (Arrival) filmi, Amerikalı yazar Ted Chiang'ın 1998'de yayımlanan Story of Your Life adlı kısa öyküsünden uyarlandı.
Filmin İncelemesi: Filmle ilgili olumlu yorumları sıkça gördüğüm için izleme listeme eklediğim filmi bugün izledim ve filmin sonunda şunu geçirdim aklımdan, ben mi filmden anlamıyorum yoksa, insanlar mı bazı şeyleri çok abartıyor.

Filmi izlememin asıl amacı ise, İnterstaller (Yıldızlararası) filmi ile benzer bir yapım olduğunu ve onun gibi aksiyon ve Bilimkurgu'yu fazlaca yaşattığını söylemeleri yüzünden oldu. Şimdi birinci olay bu filmi Yıldızlararası ile kıyaslamak çok büyük bir hata, çünkü iki film arasında dağlar değil, gezegenler kadar fark var. Bu filmi uzay tarzı film kategorisine ekleyenleri ise anlamış değilim, film bildiğim tarlada geçiyor. Asıl olarak filmi beğenmediğim olay ise şu oldu; filmin başları o kadar güzel başladı ki, sonra bir heyecanla içinizden acaba hangi canavarlar dünya'ya inip istila edecek falan diyorsunuz işte bu sırada filmde giderek artan bir heyecan ve aksiyon ararken,  bir anda volume azaltarak film yavaşlayarak sürdü ve böylede bitti. ve bu benim için filmi sevmemem için başlıca nedenlerden en önemlisi oldu.

Filmde antik dil bilimci olan Banks  Dünya'nın 12 ayrı bölgesine inen uzay araçlarından alınan ses kayıtlarını incelemek ve dünya'ya neden geldiklerini sorgulamak için, bir nevi uzaylı diye tabir ettiğimiz, ahtapot tarzında saçma yaratıklarla, ders işliyor ve yaratıkların dilini ve çizdikleri sembollerin çevirisini yaparak, onların neden dünya'ya geldiklerini ve neden 12 ayrı bölgeye indiklerini öğrenmeye çalışma çabasına giriyor.

NOT: Film, gerek müziği, gerek oyunculuklarla çok iyi ama başta verilen o bol aksiyonun giderek artması yerine, kendisini müzikal tarzı gibi filme bırakması ve yaratıklarla cam bir ekranda ders çalışmaları bence filmi öldürmüş. Kesinlikle Yıldızlararası ile kıyaslanamaz bir Film. Ama izlenmez de demiyorum. o yüzden puanım 7.2

 Fragman

10/8

10/6

10/6

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski