Talaash

YAPIM: Hindistan - 2012

TÜR: Dram, Fantastik, Gizem

SÜRE: 131 Dk

YÖNETMEN: Reema Kagti

SENARYO: Farhan Akhtar , Zoya Akhtar , Reema Kagti , Anurag Kashyap

OYUNCULAR: Aamir Khan , Kareena Kapoor , Rani Mukherjee , Nawazuddin Siddiqui , Rajkummar Rao

Dk Puanı

10 / 8.5


Filmin Konusu: Çok mutlu bir aile olan Surjan Singh Sekhawat (Aamir Khan) ve eşi Roshni (Rani Mukherjee) çocuklarının genç yaşta ölümüyle beraber harap olmuş haldedirler. Surjan Singh Sekhawat polislik mesleği gereği, yaşadığı acının büyük olduğunu ve oğlunun kendi hatası yüzünden öldüğünü düşünüp bunun için her ne kadar pişmanlık duysa da işini yapmak zorundadır. Filmde ise ünlü bir Sinema oyuncusu olan Armaan Kapoor'un kullandığı araç denize çakılmış ve boğularak can vermiştir. ve bu davayı Surjan Singh Sekhawat yürütmektedir. Armaan Kapoor'un neden öldüğünü araştıran Surjan Singh Sekhawat, bu olayla ilgilenirken, Oğlunun acısını da eve yansıtmamak için, genç bir fahişe ile tanışır ve kendini onun yanında mutlu hissettiği için sürekli onunla vakit geçirmek ister. ve olaylar bu şekilde çığırından çıkar.
Filmin İncelemesi: Rasgele izlediğim filmler serisinde bugün Hollywood yapımından uzak duralım ve Bollywood yapımı bir film izleyelim dedik. Bollywood deyince akla gelen ilk isim tabi ki Aamir Khan olunca açalım bir filmini izleyelim dedik.

Bir Aamir Khan Klasiği daha sizlerle. Bir oyuncu düşünün, Hollywood'ın çeyrek bütçesinden daha az bütçe ile çok ses getiren filmlere imzasını atan ve her filmi muhteşem mesajlar veren ve gerek güldüren, gerekse duygulandıran birçok kaliteli yapımla adından söz ettiren ve bana göre Bollywood'ın kralıdır kendisi.

Film Ünlü Bir Sinema oyuncusunun kaza yapmasıyla başlıyor. ve olaylar bu şekilde gelişiyor. Film her ne kadar ağır ilerlese de, en azından her sahnede, bir olayın gizemini çözmeye çalışıyorsunuz ama fazla zorlamayın, filmin bütün gizemi son 15 dakika'da ortaya çıkıyor. Filmi çok dikkatli izleyen, filmin sonunu bir nebze tahmin edebilir, aslında sonu tahmin edilemeyecek bir düzeyde ama sadece olayların büyük bir kısmını çözebilir diyelim. Başında aksiyon'la başlayan film son sahne'de ağlatmak için zorluyor bizleri. Ama film bizlere bir mesaj da veriyor. Sevdiğiniz ve kaybettiğiniz insanlar her daim yanınızdadır. Bir hatırlatma yapalım: Film'de hayat kadını ve genelev faktörü olduğundan +15 yaş sınırlaması koyalım sizde izlerken buna uymaya özen gösterin. Ama Filmi Kesinlikle izleyin.

 Fragman

10/9

10/7

10/8

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski