Talaash

YAPIM: ABD, 2011

TÜR: Komedi, Romantik, Dram, Erotik

SÜRE: 50 Dakika ( Bölüm Ortalaması )

YÖNETMEN: Stephen Hopkins, Mimi Leder, Mark Mylod, Todd Holland, John Dahl, John Wells

SENARYO: Alex Borstein , Mike O'Malley , John Wells , Paul Abbott

OYUNCULAR: Robert Knepper , Amy Smart , Emmy Rossum , Anthony Anderson , Justin Chatwin

Dk Puanı

10 / 9.6


Filmin Konusu: Anneleri tarafından küçük yaşta terk edilmiş 6 çocuk düşünün. Babaları zaten dünya ile umudunu kesmiş ve tek derdi bira ve sigara içip bir köşede sızmak. Bu 6 Çocuk'tan en büyükleri olan Fiona, 5 kardeşine bakmak için onlara hem anne hemde baba gibi bakmaya çalışıyor ama bazen imkanlarda buna engel oluyor. Genç ve güzel bir kız olan Fiona, 4 Erkek ve 1 kız kardeşine bakmak için her bulduğu işe girip çalışıyor. Hiç hayrı olmayan bir babanın verdiği utanç yetmezmiş gibi, birde bunun sorunlarıyla ayriyetten ilgilenen bir koca yürekli kızın adıdır Fiona. Tabi diğer kardeşler de Fiona'ya yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dizi tam anlamıyla, Bir Aile eğer birlikte el ele verirse, parasızlık bile o ilişkiyi bozamaz mesajı veriyor.
Filmin İncelemesi: Bu aralar bilgisayarı açmamın tek nedeni bu dizi oldu diyebilirim. Diziyle beraber karakterleri tanımaya başladığınızda ve o karakterlerin özelliklerini öğrendiğinizde, geçen her bölümde kendi kafanızdan bir sonraki sahnede kurguyu siz yapıyorsunuz. Anneleri tarafından terk edilmiş ve içkici, hayırsız bir babaları olan 6 kardeşin, bu acımasız dünya'da ve parasızlığın kol gezdiği zamanda hayatta tutunmaya çalıştığını anlatan, ve Her Abla, Her Abinin, kardeşlerini hem anne hem de baba gibi koruyup bakabileceğini anlatıyor. Yani bir bakıma aile kavramını bizlere anlatıyor. Dizi ABD yapımı olduğu için içinde geçen çokça sevişme, her bölümde oluktan kan akarcasına, içki ve sigara alışkanlığını gösterdiği için pek doğru karşılanmayabilir ama emin olun, bizim milletimizin yaptığının aksine hiç birşey yok. tek farkları her şeyleri apaçık ortada. 
Dizide rol alan 6 kardeşin en büyüğü 21 yaşında olan Fiona ama buna bakıp, bu diziyi çocuklarınızda falan izlemenizi tavsiye etmem çünkü çok cesur erotik sahneler, Eşcinsel yaşam vb. herşey bu dizide var. Diziyi izlerken Ian karakterinden çok tiksinmiştim ve öyle bir fırsat geldi ki ayağına onu teptiği için dayak atasım geldi. Ama dizide yer alan favori karakterlerim ise, En büyük erkek kardeş olan Phillip "Lip" Gallagher, ve 5 kardeşine hem anne hem babalık yapan ve arada sırada da, kendi isteklerini Steve ile gideren kadın gibi kadın Fiona'dır. Bu ikisi diziyi izleten en önemli iki faktör bana göre, tabii hepsinin yeri ayrı, özellikle o hayırsız ve sarhoş baba dizinin değişmez yapı taşıdır diyebilirim. Kesinlikle başlayın pişman olmanız olanaksız.
Filmden Bir Replik:  Neden bizi fark edenleri değilde, Fark etmeyenleri isteriz? 

 Fragman


10/9

10/8

10/9

Post a Comment

merhabalar

Daha yeni Daha eski